יום שלישי, 19 ביולי 2011

שילוב סרטונים בהוראה

סרטונים קצרצרים נמצאים בשפע ברשת האינטרנט. במה סרטונים אלו יכולים לתרום?? ואיך אפשר למצוא הסרט המתאים?? וכיצד לשלב אותו בשיעור ועוד שאלות דנו בם בשיעור מעניין עם ד"ר אייל ליאת ולהלן טעימה מהנקודות שהועלו...
לפי אריקסון הסרטונים מאפשרים הצגה ויזואלית של מידע מופשט, חשיבה במקום שינון מידע ומהווים מקור הנעה לתלמידים.
אפשר לשלב סרטים בפתיחת השיעור, גוף השיעור וסיומו וזה תלוי במטרתו של הסרט. על המורים לתת הנחיות ברורות לגבי המשימות על הסרט לפני הצפייה וזה בכדי לפתח דיון ולהסיק מסקנות. ובצורה זו אנו מפיקים תועלת מרבית  מצפייה בסרטונים ומעודדים חשיבה מסוג גבוהה ומתן ביקורת והסקת מסקנות.
דוגמה טובה לסרט המלמד העבר הממושך past progressive (סרט אשר ניסיתי בכיתה):

על התלמידים לנסות לנסח את הכללים הדקדוקיים... סרט זה הינו סרט טוב מכיוון שמדברים בצורה איטית וברורה.  מלא דוגמאות כתובות על המסך דבר אשר מאפשר לתלמידים להתמקד ולנסות לנסח את הכללים.  סרט זה מתאים לחלק הראשון מגוף השיעור. הפתיחה תוכל להיות דיון לגבי מתי משתמשים בעבר ממושך. לאחר הצפייה בסרט, יתקיים דיון וניסיונות לניסוח הכללים. ולקראת הסוף של השיעור יהיה לתלמידים מגוון תרגילים על אותו נושא.
לסיכום, אני ממליצה בחום לשלב סרטונים בשיעורים אחרי ניסיון אישי בכיתה וראיתי איך התלמידים התלהבו מזה. בנוסף, סרטונים נתפסים בזיכרון של טווח ארוך של הלומדים, מעודדים חשיבה מסדר גבוה,  מעלים מוטיבציה וריכוז.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה